Ingrediente
- aluat de foietaj decongelat
- zahăr fin cu arome (scortişoară, coajă de portocală)
Mod de preparare
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.
Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri).
Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate în aşa fel încât să ne încapă mărul.
Se umple fiecare măr cu un bastonaş de marmeladă, după care se împachetează bine în aluat, apoi se ung cu pensula cu gălbenuş frecat cu lapte.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 180 grade C, cu ventilaţie, până se rumeneşte frumos aluatul.
Se servesc calde, pudrate cu zahăr vanilat, eventual cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|