Ingrediente
- 1 pachet de aluat de foietaj
- mere in functie de marime, de portii... cate vreti... de obicei 6 mai mari (fac eu)
- zeama de lamaie
- stafide
- zahar (doar daca merele nu sunt dulci),
- scortisoara
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare
Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa inspiratie felii de aluat pe care le asez pe fiecare merisor. Dau la cuptor la 170 grade C, pentru aproximativ 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|