Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Postat de AdrianUdrea in Dulceata / Gem
17 Noi 2019 | 6171 vizualizari
Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Pentru ca merii din livada noastra de la tara au fost incarcati cu mere, anul acesta si pentru ca merele nu au rezistat pana la final din cauza secetei, nu le-am lasat sa se iroseasca ci le-am pregatit la borcane, pentru a ne fi utile la placintele si prajiturile de mai tarziu. Toata familia a muncit la a pregati merele la borcan, intrucat au fost cam multe. Insa le-am pregatit pe rand, pentru ca asa le-am si adunat.

Ingrediente

  • 3 kg mere de mai multe soiuri
  • borcane sterilizate

Mod de preparare

Merele se spala bine si se scurg.

Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare. 

Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie.

Se pune razatura de mere in borcanele sterilizate si se infileteaza capacele.

Borcanele se asaza in vase incapatoare, la baza carora se pune cate un stergar de bucatarie. Se unplu vasele cu apa, pana la filetul borcanelor. 

Se fierb borcanele cu mere rase, la foc mic spre mediu, pentru 30 de minute, din moment ce apa a inceput sa fiarba.

Dupa stingerea focului, borcanele cu mere se lasa in apa fierbinte pana se racesc definitiv, apoi se scot, se sterg, se eticheteaza frumos si se trec in camara.

Vor fi foarte utile la placinte, adaugand scortisoara si zahar, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru iarna, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Compot pentru iarna fara conservanti

Postat de camelia75

Compot pentru iarna fara conservanti

Fructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2019, 11:49
Bune la iarna pentru tot felul de prajituri!
la 17.11.2019, 12:15
la 17.11.2019, 12:29
Eu vrreau si placinta....
la 17.11.2019, 13:17
Am pus si eu la borcan dar nu am indraznit fara zahar! Bune vor fi la iarna!
la 17.11.2019, 14:10
Sunt foarte faine si de cate ori vrei sa faci ceva dulce cu mere, doar le scoti de la borcan. Am pus si eu cativa ani mere la borcan, pentru ca tot primeam mere de tara, nestropite si ca sa nu se strice, asa procedam cu ele.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking