Merluciu cu legume in vas roman la cuptor

Postat de ela in Aperitive / Garnituri
2 Noi 2010 | 23237 vizualizari
Merluciu cu legume in vas roman la cuptor

Ingrediente

  • 1kg merluciu,
  • 1kg cartofi,
  • 1conserva ciuperci
  • 1ardei,
  • 2rosii,
  • sare,piper,vegeta
  • 1plic condimente peste
  • 1lingurita busuioc
  • 2linguri otet balsamic
  • 2linguri ulei de masline
  • 1capatana usturoi,
  • 4vinete mai mici,
  • 50gr cascaval,
  • unt,
  • 200ml smantana de gatit,
  • 100ml suc de rosii

Mod de preparare

Se decojesc vinetele,se taie rondele,se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita,30minute.

Preparam un sos din otetul balsamic,ulei,busuioc si condimentele pt peste,omogenizam bine si ungem pestele pe care il dam apoi la rece 30minute,minimum.

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Ardeiul il curatam si il taiem fasii.Curatam si usturoiul.Casacavalul il radem.

Vasul roman trebuie pus in apa rece 20minute inainte sa il folosim.Pe fundul vasului punem cateva cubulete de unt,apoi punem rondelele de vinete(bine scurse),apoi punem un strat de cartofi,peste care presaram  sare,piper si vegeta,apoi punem ciupercile.Merluciul il taiem in doua si il punem desupra legumelor.Rosiile le decojim si le taiem rondele,apoi le punem intre bucatile de peste.Presaram si bucatile de ardei.Deasupra turnam smantana si sucul de rosii.Bucatile de usturoi le punem intre bucatile de peste.Dam la cuptor 90minute,cu capacul pus,apoi il dam jos,presaram cascavalul ras si mai punem la cuptor inca 20minute,sa se rumeneasca putin compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume in vas roman la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (86)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...

Citeste continuarea

Chipsuri cu chilli

Postat de licurici_lra

Chipsuri cu chilli

Am spalat cartoful si l-am feliat foarte subtire. Am pus foaie de copt intr-o tava, am uns-o cu ulei, apoi am pus feliile de cartofi. Am presarat sare si fulgi de chilli si le-am bagat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2010, 18:49
prima la o portie arata super 5 fur
la 02.11.2010, 18:50
Giuliana,multumesc
la 02.11.2010, 18:52
ce bine arata
la 02.11.2010, 18:54
ce faina-i reteta
la 02.11.2010, 19:01
Anca e si tare bun

Vezi toate comentariile (86)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking