Merluciu pe pat de ceapa la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Peste
27 Noi 2011 | 9688 vizualizari
Merluciu pe pat de ceapa la cuptor

Daca tot se mananca peste,atunci am pregatit si eu ceva pentru cei dragi..Si daca tot e si ziua dragei si scumpei noastre Cris ii dedic aceasta reteta,desi nu stiu daca ii place pestele!!La multi ani frumosi draga mea si inchin un pahar in cinstea ta!!!

Ingrediente

  • 8 bucati de merluciu(curatat,spalat,gata de preparat)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1 cartof(nu e obligatoriu sa puneti,eu l-am pus ca-l aveam curatat)
  • jumatate de ardei galben
  • jumatate de cana pasta de rosii de casa
  • jumatate pahar de vin
  • sare
  • piper
  • marar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Cepele le curatam,le spalam si le taiem rondele.

Morcovul il curatam si il taiem tot feliute rotunde.

Cartoful curatat si spalat,il taiem bucati pe lung.

Ardeiul ii facem bucatele mici.

Luam un vas yena si il ungem cu putin ulei.

Asezam rondelele de ceapa pe vasul fundului.

Deasupra punem bucatile de peste si le condimentam cu sare si piper,pe ambele parti.

Peste adaugam bucatile de cartof,de morcov,de ardei iar pe deasupra punem felii de rosie.

Pasta de rosii o amestecam cu vinul si o turnam in vas.

Punem putina sare si piper peste legume,apoi presaram putin marar.

Acoperim vasul cu capacul (daca nu aveti capac la vas,acoperiti-l cu niste folie alimentara).

Dam vasul in cuptor si aprindem cuptorul.

Reglam la o temperatura potrivita si il lasam cam 35-40 minute.

Apoi descoperim vasul si mai lasam cam 5 minute asa,pentru a prinde o crusta.(daca a scazut zeama de tot,mai stropiti cu putin vin sau putina apa).

Cand e gata scoatem vasul si asezam o portie pe farfurie.

Servim alaturi de un pahar de vin rece(ai mei au servit un vin rosu de la tara,dar la peste de obicei se serveste vin alb.Ei nu au fost mofturosi si cica a mers bine cel rosu)!!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pe pat de ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trunchi de merluciu pe pat de legume cu sos de limeta si patrunjel verde

Postat de AlexandraOrdean

Trunchi de merluciu pe pat de legume cu sos de limeta si patrunjel verde

Curatam si spalam bine pestele. Curatam si spalam bine legumele. Intr-o tava de yena, punem pe fundul tavii putin ulei de masline, adaugam morcovoul taiat rondele, ceapa taiata julien si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2011, 20:03
arata bine si daca tot sant prima servesc si eu o bucatica
la 27.11.2011, 20:06
ce bunatate ai pregatit mai rocsi.... vreau si eu o portie.....
la 27.11.2011, 20:08
Rocsi imi place si inca cum si iau si paharul cu vin
la 27.11.2011, 20:23
-haideti fetelor ca e cald inca pestele!!!
-cris ma bucur mult ca-ti place!!!
la 27.11.2011, 20:37
pesteeeeee bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking