Merlucius crocant cu fasole verde sotata

Postat de mihaelar63 in Peste
29 Ian 2018 | 4055 vizualizari
Merlucius crocant cu fasole verde sotata

 Din cand in cand ma apuca dorul de pestele comunist. Eu asa ii spun merluciusului. Se servea obligatoriu la toate mesele festive in restaurante si chiar la nunti. Sloganul era ,, Nicio masa fara peste " La care noi replicam : ,, Niciu-un peste fara masa ". Cert este ca pestele este sanatos, iar merluciusul in speta foarte gustos si usor de mancat, doar cu sirea spinarii.  Este potrivit de servit si celor care sufera de frica de manca peste din cauza oscioarelor. Am ales sa coc pestele la cuptor pentru a reduce grasimile servite.

Ingrediente

  • 1 kg merlucius
  • 2 oua
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr pesmet
  • piper
  • sare
  • ulei pentru pulverizat
  • 500 gr fasole verde [congelata ]
  • 50 gr ulei sau unt
  • fulgi de ardei chilly
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • rosii cherry

Mod de preparare

  1.  Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase.
  2. Curatati cu grija  pestele pe interior unde are o membrana langa sirea spinarii . Spalati la sfasit bine .
  3. Sarati merluciusul si-l condimentati cu piper negru.
  4. Bateti doua oua, sarati si le amestecati cu parmezanul razuit.
  5. Dati bucatile de peste prin amestecul de ou si apoi il tavaliti prin pesmet.
  6. Pregatiti o tava tapetat cu hartie de copt.
  7. Pulverizati ulei si asezati in tava pestele dat prin pesmet.
  8. Din nou pulverizati ulei pe deasupra.
  9. Eu am copt pestele la 205 grade C, coacere 3D timp de 25 minute.
  10. Mi-a placut cum s-a umflat pestele ca o perinita la coacere si a ramas asa.
  11. Curatati si spalati ceapa si usturoiul.
  12. Tocati-le marunt si le prajiti usor in ulei amestecat cu unt.
  13. Adaugati fasolea verde, putina apa si sarati.
  14. Lasati sa se soteze maximum 10 minute.
  15. Condimentati cu fulgi de chilly si adugati patrunjel tocat.
  16. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  17.  Serviti merluciusul alaturi de fasole verde si rosii cherry.
  18. Aveti grija ca sa serviti preparatul cald.
  19.      Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius crocant cu fasole verde sotata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Postat de simona72

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...

Citeste continuarea

File de merlucius si legume en papillote

Postat de panacris

File de merlucius si legume en papillote

Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2018, 01:39
Bun bun
la 30.01.2018, 06:29
Bun!
la 30.01.2018, 07:12
Bună rețetă! Pe vremuri, când carnea era la cartelă, mai făceam merluciu. Știu că avea o carne dulce și albă, foarte bună!
la 30.01.2018, 08:21
Eu vreau doar merluciul!
la 30.01.2018, 08:32

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking