Ingrediente
- 2 buc merlucius
- 6 linguri pesmet
- 1 lamaie -coaja si zeama
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita oregano uscat si maruntit
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- sare
- piper negru macinat
- salata verde si rosii
Mod de preparare
- Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .
- Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .
- Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .
- Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed .
Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei .
- Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava .
- Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet .
- Dati tava la cuptor pentru 20 minute .
- Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat .
- Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius gratinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|