Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri
19 Dec 2013 | 2594 vizualizari

Pentru că am întâlnit persoane care strâmbă din nas când aud de rucola, am să încep prin a vă spune câte ceva despre această verdeață incredibil de sănătoasă. Deși are un conținut caloric foarte mic, este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine precum A, C, K sau P, dar și fier și potasiu. Are însușirea de a îmbunătăți calitatea sângelui. Rucola nu conține grăsimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scăzut. Este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Este un mijloc excelent de prevenire și combatere a aterosclerozei, ischemiei cardiace și a accidentelor vasculare, mărind flexibilitatea și permeabilitatea vaselor de sânge. De asemenea, consumul frunzelor de rucola ferește organismul de infecții și îi sporește capacitatea de apărare, crescând imunitatea acestuia. Infecțiile renale și intestinale sunt prevenite eficient, rucola având un efect antiinfecțios puternic datorită uleiului volatil pe care aceasta îl conține și care distruge eficient bacteriile ce produc aceste boli ori le inhibă dezvoltarea. Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele:

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 19.12.2013, 21:44
Dia, rucola e foarte bună la gust și sănătoasă. Încearc-o repejor!
la 20.12.2013, 07:02
Cat de bine arata!
la 20.12.2013, 08:43
Și e foarte bun și hrănitor!
la 20.12.2013, 09:11
buna

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking