Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri
19 Dec 2013 | 2581 vizualizari
Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

Pentru că am întâlnit persoane care strâmbă din nas când aud de rucola, am să încep prin a vă spune câte ceva despre această verdeață incredibil de sănătoasă. Deși are un conținut caloric foarte mic, este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine precum A, C, K sau P, dar și fier și potasiu. Are însușirea de a îmbunătăți calitatea sângelui. Rucola nu conține grăsimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scăzut. Este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Este un mijloc excelent de prevenire și combatere a aterosclerozei, ischemiei cardiace și a accidentelor vasculare, mărind flexibilitatea și permeabilitatea vaselor de sânge. De asemenea, consumul frunzelor de rucola ferește organismul de infecții și îi sporește capacitatea de apărare, crescând imunitatea acestuia. Infecțiile renale și intestinale sunt prevenite eficient, rucola având un efect antiinfecțios puternic datorită uleiului volatil pe care aceasta îl conține și care distruge eficient bacteriile ce produc aceste boli ori le inhibă dezvoltarea. Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele:

Ingrediente

  • 3 ouă
  • rucola
  • șuncă ( recomand șunca în care se vede fibra )
  • telemea de bivoliță
  • cașcaval cu verdeață
  • 30 ml lapte

Mod de preparare

Ouăle se bat cu telul pentru amestecuri ușoare, apoi se adaugă șunca, telemeaua și o mână de rucola, aici folosindu-se mixerul vertical cu cuțit. Adăugăm laptele, iar pentru încorporare folosim din nou telul.

Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsimi, coacem omleta pe ambele părți. Vom obține un mic dejun pufos și foarte gustos.

Este o rețetă extrem de ușor de preparat care nouă ne place mult. Am servit alături de frunze de rucola proaspete, cașcaval cu verdețuri și măsline.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

Postat de rocsi_1612

Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

Choux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Postat de ela

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2013, 12:36
bun micul dejun
la 19.12.2013, 14:55
Ador rucola!!
la 19.12.2013, 15:12
ce fai arata!!!si mie imi place mult rucola!!!!
la 19.12.2013, 15:19
la 19.12.2013, 15:29

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking