Pateu cu ficat de pui

Postat de Lia1 in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2013 | 37359 vizualizari

Am ajuns sa-l fac si pe-asta la ideea sotului meu care a cumparat acesti ficatei fosti congelati (de-aia sunt asa labartati cred). Ideea n-a fost deloc rea, deoarece numai cand vad ca un pateu cumparat are cativa ani garantie, dintr-odata nu-mi mai vine sa-l mananc. Asa ca am inceput sa sap prin bucataras.ro dupa reteta dar cum n-am stare am trecut si pe google. Din reteta Andreei Beca de la care am pornit n-a mai ramas decat scheletul pt. ca am scos coniacul (pt. ca n-am) vinul l-am inlocuit cu putin otet balsamic, am adaugat smantana ca sa fie mai onctuos si sa-l deschida la culoare, 2 galbenusuri fierte asa cum am vazut pe bucataras pt. ca-mi placea combinatia la ouale umplute pe care le facea mama. Multumesc Andreei ca a dat ideea sa folosim unt de casa pe care l-am procurat de la sibienii din piata noastra dar scurta-mi fuse bucuria pt. ca untul era amarui bine si nu l-am folosit :(. Maine l-il duc inapoi. E ala din poza cu ingredientele. Pateul fiind un produs perisabil am intentionat sa-l prepar doar dintr-o jumatate de pachet de ficatei dar mi s-a parut cam putinel si l-am gatit pana la urma pe tot. Am umplut 1 borcan de 380g si unul mic de vreo 150g. Pateul se poate pastra la frigider 3-4 zile in caserole sau borcanase cu capac. Aspectul (culoarea) nu este ca a celui din comert, este mai maroniu pentru ca nu are toate chestiile alea necunoscute de pe eticheta si recunosc ca nici la gust nu prea seamana dar merita facut. Este o pasta ferma dar deloc tare (dupa ce se intareste untul pe care-l contine, la frigider), bunuta la gust si se face chiar foarte repede (ca timp de preparare).

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 31.08.2013, 08:17
Chiar in dimineata asta m-am gandit ca am ficatei de pui de casa si ar trebui sa fac un pateu Cred ca nu am cumparat ateu la conserva de cel putin 5-6 ani Mie imi place aspectul acela mai rustic sa nu fie foarte bine mixat [ gen pateu frantuzesc ].
Uite cam asa il prepar eu ,mai nou pun si salvie . Pentru af i mai spornic se poate pune si un cartofior mic facut pireu http://www.bucataras.ro/mihaelar63/retete/?keyword=pateu+ficat
la 31.08.2013, 08:27
Mihaela, mi-o salvasem si reteta ta sa stii si pe cea a lui Gabitzu si inca alte vreo 4 pana sa ma hotarasc. Fiecare au cate o particularitate, n-am decat sa le incerc in timp si sa ma hotarasc care imi place.

Stiu de ce nu ma oprisem aici, pt ca nu aveam de gand sa cumpar coniac doar pt cateva linguri pt acest preparat iar noi nu bem nici un fel de bauturi nici macar la sarbatori asa ca n-aveam ce face cu el. Puteam sa-l omit cum dealtfel am si facut in reteta de baza de la care am pornit (dar l-am mentionat)... Dar pe parcurs mi-a venit ideea ...

La tine imi place adaosul de castraveciori dar o sa-i pun pe sandwich-ul cu pateu. Multumesc pt link
la 31.08.2013, 19:56
Cel mai bun este pregatit in casa. Stii ce pui in el
la 31.08.2013, 20:06
da, Rocsi, e bun si-un castravete murat alaturi
la 01.09.2013, 17:29
singurul pate cu gust autentic si sanatos este cel facut in casa
la 01.09.2013, 21:28
stiu ca faci si tu si stii
la 02.09.2013, 15:57
Un deliciu ! In sfarsit am gasit pe cineva care face pateul dintr-un fel de tocanita si nu fiert ! Bravo Lia
la 02.09.2013, 20:42
Ma bucur Sidy ca iti place. Am gasit si variante cu el fiert dar gustul de fript e mai savuros orice s-ar zice

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking