Pateu cu ficat de pui

Postat de Lia1 in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2013 | 37391 vizualizari

Am ajuns sa-l fac si pe-asta la ideea sotului meu care a cumparat acesti ficatei fosti congelati (de-aia sunt asa labartati cred). Ideea n-a fost deloc rea, deoarece numai cand vad ca un pateu cumparat are cativa ani garantie, dintr-odata nu-mi mai vine sa-l mananc. Asa ca am inceput sa sap prin bucataras.ro dupa reteta dar cum n-am stare am trecut si pe google. Din reteta Andreei Beca de la care am pornit n-a mai ramas decat scheletul pt. ca am scos coniacul (pt. ca n-am) vinul l-am inlocuit cu putin otet balsamic, am adaugat smantana ca sa fie mai onctuos si sa-l deschida la culoare, 2 galbenusuri fierte asa cum am vazut pe bucataras pt. ca-mi placea combinatia la ouale umplute pe care le facea mama. Multumesc Andreei ca a dat ideea sa folosim unt de casa pe care l-am procurat de la sibienii din piata noastra dar scurta-mi fuse bucuria pt. ca untul era amarui bine si nu l-am folosit :(. Maine l-il duc inapoi. E ala din poza cu ingredientele. Pateul fiind un produs perisabil am intentionat sa-l prepar doar dintr-o jumatate de pachet de ficatei dar mi s-a parut cam putinel si l-am gatit pana la urma pe tot. Am umplut 1 borcan de 380g si unul mic de vreo 150g. Pateul se poate pastra la frigider 3-4 zile in caserole sau borcanase cu capac. Aspectul (culoarea) nu este ca a celui din comert, este mai maroniu pentru ca nu are toate chestiile alea necunoscute de pe eticheta si recunosc ca nici la gust nu prea seamana dar merita facut. Este o pasta ferma dar deloc tare (dupa ce se intareste untul pe care-l contine, la frigider), bunuta la gust si se face chiar foarte repede (ca timp de preparare).

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 30.08.2013, 21:54
o felie, va rog!
la 30.08.2013, 21:55
Uite aşa îmi place mie, cu introducere bogată, încât atunci când citeşti reţeta, deja să fii cu o mână spre uşa frigiderului, din cauza poftei, desigur.
Foarte bun, foarte gustos!
Mie îmi place pateul cu pâine de casă şi gogoşari în oţet.
la 30.08.2013, 21:55
Ce bun e facut in casa!
la 30.08.2013, 22:00
Uh! ... hai ca nu mai apucam sa ajung pe aici sa-mi fac si eu numarul sa va citesc si salut ca in fiecare zi

Da, asta a fost tema obligatorie precum va povesteam in introducere.

Clau, stai ca vin si eu acum la tine sa inspectez ce-ai mai facut ... de dat dau, ca vad ca e destul

Parinte, ma bucur ca nu plictisesc cu lungile introduceri dar cand fac ceva nou ma simt datoare sa impartasesc toate impresiile si bune si rele.

Angi, precis ai mai gatit iar ceva fug acum sa vad
la 30.08.2013, 22:02
O mare mare bunatate...judecand dupa ingrediente...e ceva deosebit de bun si fin ...si eu fac pateu in casa...dintre toate variantele probate asta e cea mai iubita de familia mea...ti-o recomand cu drag

http://www.bucataras.ro/retete/pate-din-ficatei-de-pui-cu-usturoi-41187.html


felicitari pentru reteta
la 30.08.2013, 22:04
la 30.08.2013, 22:12
Ruxy ... super! am retinut varianta asta a ta cu ei fierti in lapte, e f. ok si-mi place cu usturoi mult

o s-o incerc data viitoare

m-a tentat mult si cea a lui Gabitzu dar am stat pe ganduri la combinatia cu cartofii ... arata foarte bun si cremos si al ei

Baby
la 30.08.2013, 22:22
la 30.08.2013, 22:32
Tare bun pateul de casa!! Il fac si eu, dar destul de rar..
la 30.08.2013, 22:38
yummyyyy....buna idee
la 30.08.2013, 22:53
Motan, Simona, Nilgun
la 30.08.2013, 22:59
tare bun cel facut in casa si sanatos
la 30.08.2013, 23:00
la 30.08.2013, 23:27
bun pateu
la 31.08.2013, 08:00
Foarte bun, am facut si eu !!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking