Placinta cu branza

Postat de RuxyRux in Prajituri
1 Feb 2014 | 17500 vizualizari
Placinta cu branza

Astazi am preparat foi de placinta cu cartofi, sunt o bunatate si merg perfect cu branza dulce-sarata si sos de iaurt, mi-a iesit o placinta minunata, asa ca va invit cu mare drag la masa :x

Ingrediente

  • Foi de placinta:
  • 700 gr faina( = o mana buna, plus pentru intins foile)
  • 2 cartofi mari
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut
  • 6 linguri ulei( eu am pus de palmier nehidrogenat)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri lapte( pentru maia)
  • 1 praf de sare
  • Compozitia de branza:
  • 800 gr branza( telemea de vaca Hochland am pus eu)
  • 350 gr zahar
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Sos de iaurt:
  • 450 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 2 oua
  • vanilie
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Preparam aluatul:

Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel.

Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.)

Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun galbenusurile pe margine, in mijloc vom pune drojdia, sarea pe margine,  cartofii zdrobiti, turnam laptele caldut si uleiul si framantam coca in jur de zece minute. Infainam bine cu o mana de faina coca. Acoperim vasul si il lasam la cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Compozitia de branza se prepara amestecand bine toate ingredientele: branza sfaramata, ouale, zaharul, vanilia si coaja de lamaie razuita.

Sosul de iaurt: Omogenizam intr-un vas toate ingredientele, amestecand bine cu un tel.

Cand aluatul este bine crescut, il  luam din lighean si-l punem pe o suprafata de intins acoperita cu faina. Mai framantam putin ( in jur de 1 min.) si impartim aluatul in 4 bucati.

Tapetam o tava de placinta cu ulei si faina( stil clasic), ( eu am una de dimensiunea cuptorului insa putin mai adanca).

Vom intinde fiecare foaie pe suprafata presarata cu faina, apoi o vom aseza in tava, deasupra vom pune  umplutura de branza( pe care am impartit-o in trei). 

Procedam la fel cu toate foile.

Cand am terminat cu ultima foaie, portionam placinta cu un cutit adanc pana la baza tavii.

Deasupra vom turna sosul de iaurt, avand grija sa patrunda bine peste tot, daca mai este nevoie trecem din nou cu cutitul pe santurile facute.

Vom coace placinta timp de o ora la 180 de grade, o lasam putin la racit si o putem taia calduta fara probleme. E o minunatie :) Eu am pudrat-o doar pentru fotografie , placinta este suficient de dulce.( pentru gustul meu e perfecta asa, dar daca vi se pare prea mult zahar reduceti cu 50 gr cantitatea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2014, 20:20
buna buna
la 01.02.2014, 20:21
Super buna ! La favorite cu reteta.
la 01.02.2014, 20:21
Ce mult imi place!! Rux, daca avea o patiserie as veni numai la tine
la 01.02.2014, 20:24
Multuuu muuult Motane
la 01.02.2014, 20:25
Iti multumesc Aurelia draga mea

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking