Placinte cu branza

Postat de RuxyRux in Prajituri
11 Dec 2013 | 15024 vizualizari
Placinte cu branza

By Ruxy desigur :) Ma gandeam intr-o zi...cred ca ar trebui sa deschid o placintarie...voi bucatarasii mei dragi, de mi-ati calca pragul...ati primi si-n plus acasa :) BONUS :D...lasand povestile din vis la o parte...aceste placinte au iesit MINUNATE! Abia le-am scos din cuptor, sunt calde... Va imaginati cum miroase in toata casa? Arome pe alese, vanilie, portocala, rom...si-un aluat magic :) Va astept cu drag! :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina( plus in jur de 100-150 gr pentru infainat)
  • 400 gr zahar
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua potrivite
  • 100 ml ulei vegetal
  • 300 gr smantana grasa
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja razuita de portocala
  • Umplutura:
  • 400 gr urda( eu am avut o cutie urda cu smantana Olimpus)
  • 250 gr branza dulce( traditionala)
  • 250 gr telemea( Hochland de vaca)
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Decor:
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1 lingura de lapte
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu.

Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata.

Ne ocupam de ingredientele lichide.

Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu o furculita( tel) le mixam bine.

Intr-un vas, punem laptele pentru a-l incalzi usor si in el smantana si toate aromele: vanilia, coaja de portocala si romul. Adaugam galbenusurile, apoi uleiul si amestecam bine. Este foarte important sa verificam tot timpul ca lichidul sa ramana cald si nu fierbinte. Dam vasul deoparte si turnam compozitia peste ingredientele solide din lighean. Avem de framantat in jur de zece minute pana aluatul se desprinde usor de vas. Daca la inceput va parea lipicios, nu va speriati, pe masura ce-l framantati devine mai elastic si mai dens. Lasam aluatul la crescut, acoperind vasul cu un stergar. Eu de regula il las la loc cald in bucatarie langa aragaz.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam bine branza cu zaharul, adaugam aromele si la sfarsit galbenusurile. Punem vasul la rece.

Dupa o ora, a crescut frumos si-l vom lucra.

Infainam bine cu o mana de faina suprafata de lucru. Punem aluatul si-l acoperim si deasupra cu faina.

Urmeaza sa-l pliem spre interior si de fiecare data il vom infaina pana nu mai este deloc lipicios.

Ii dam forma de sul si il impartim din ochi in 3 bucati mari.

Punem doua bucati in lighean si pastram una pe masa de lucru. Vom imparti bucata in 3 bucati mai mici.

Infainam suprafata de lucru si intindem cu mana aluatul. Avem de ales ce forme dam placintelor, rotunde, dreptunghiulare( portofele)... In mijloc punem o lingura doua de umplutura si impachetam placinta.

Incingem cuptorul la 200 de grade pe programul de patiserie.

Tapetam tava cu foaie de copt si asezam cu grija placintele. Inainte sa le punem la cuptor le ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

Coacem placintele pentru 25-30 de minute( in functie de cuptor).

Dupa ce scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca si mutam placintele pe un grilaj la racit.

Le vom pudra cu zahar pudra vanilat, sau le vom servi ca atare.

Delicioase!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

Iata cum se prepara Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval: Pentru a pregăti aluatul, amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol mare. Adaugă treptat făina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 11.12.2013, 20:32
Super deliciu!!!
Vreau si eu o duzina!
la 11.12.2013, 20:32
buna buna
la 11.12.2013, 20:37
iubesc placintele cu branza
la 11.12.2013, 20:38
buneeeeeeeeee
la 11.12.2013, 20:39

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking