Ingrediente
- >Pentru aluat:
- - 1 kg faina de grau
- - 500 ml iaurt gras
- - 1 ou intreg + 3 albusuri
- - 2 linguri ulei de palmier
- - 1 lgt sare
- - 2 linguri zahar
- - 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- >Pentru umplutura:
- - 200 g branza din iaurt
- - 200 g cas moale (din lapte de vaca)
- - 1 lingura gris
- - 3 lgt zahar
- - 5 caise din compot
- - 50 g merisor confiat
Mod de preparare
1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).
2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
>Umplutura
Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.
> Asamblare:
1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.
2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.
3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.
4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.
5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.
7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|