Placinte cu branza si caise

Postat de rhapsody in Dulciuri
19 Sep 2012 | 6717 vizualizari
Placinte cu branza si caise

La placinte inainte! Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P

Ingrediente

  • >Pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 500 ml iaurt gras
  • - 1 ou intreg + 3 albusuri
  • - 2 linguri ulei de palmier
  • - 1 lgt sare
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • >Pentru umplutura:
  • - 200 g branza din iaurt
  • - 200 g cas moale (din lapte de vaca)
  • - 1 lingura gris
  • - 3 lgt zahar
  • - 5 caise din compot
  • - 50 g merisor confiat

Mod de preparare

1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie,  eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).

2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.

>Umplutura

Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.

> Asamblare:

1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.

2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.

3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.

4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.

5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.

7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul...

Citeste continuarea

Briose pufoase

Postat de CameliaComan

Briose pufoase

Topim untul și îl lăsăm să se răcească.  Într-un  vas  punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea. Mixăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2012, 16:52
foarte bune!
la 19.09.2012, 16:55
bune bune
Se impaturesc ca in poza cere lipseste????
la 19.09.2012, 17:01
ce bune trebuie sa fie
la 19.09.2012, 17:17
foarte bune
la 19.09.2012, 17:38
minunate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking