Placinte cu branza si caise

Postat de rhapsody in Dulciuri
19 Sep 2012 | 6717 vizualizari
Placinte cu branza si caise

La placinte inainte! Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P

Ingrediente

  • >Pentru aluat:
  • - 1 kg faina de grau
  • - 500 ml iaurt gras
  • - 1 ou intreg + 3 albusuri
  • - 2 linguri ulei de palmier
  • - 1 lgt sare
  • - 2 linguri zahar
  • - 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • >Pentru umplutura:
  • - 200 g branza din iaurt
  • - 200 g cas moale (din lapte de vaca)
  • - 1 lingura gris
  • - 3 lgt zahar
  • - 5 caise din compot
  • - 50 g merisor confiat

Mod de preparare

1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie,  eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).

2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.

>Umplutura

Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.

> Asamblare:

1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.

2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.

3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.

4. Puneti umplutura in mijloc si lipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.

5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.

7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert orez cu lapte si afine

Postat de mihaelar63

Desert orez cu lapte si afine

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...

Citeste continuarea

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2012, 16:52
foarte bune!
la 19.09.2012, 16:55
bune bune
Se impaturesc ca in poza cere lipseste????
la 19.09.2012, 17:01
ce bune trebuie sa fie
la 19.09.2012, 17:17
foarte bune
la 19.09.2012, 17:38
minunate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking