Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
6 Feb 2012 | 22248 vizualizari
Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

Placintele astea atat de gustoase mi-au adus aminte de copilarie...cand eram micuta, aveam vreo 7 anisori , ne-au lasat parintii undeva intr-un sat din Moldova la niste rude mai indepartate sa zic asa in vacanta doua saptamani( si acum ma intreb cum de au avut curaj?). Aici amintiri prea placute nu am in afara de placintele senzationale cu branza ale babei Sucita....pentru care aveam de infruntat gascanii care erau liberi pe alee si ne alergau de fiecare data sasaind...dar pentru o placinta calda si buna ce nu face un copil?

Ingrediente

  • Mamaliga:  
  • 700 ml apa
  • 300 gr malai
  • un praf bun de sare
  • Daca aveti mamaliguta facuta profitati din plin de ea si faceti cele mai fragede placinte..
  • 125 gr unt
  • 375 gr iaurt
  • 2 oua
  • 2 lingurite sare
  • 900 gr faina si in plus pentru intins foaia
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • ulei pentru prajit( cam doua cani, eu am folosit de palmier care rezista bine la prajit si nu se arde)
  • 350 gr branza feta( sau telemea sarata)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate vor iesi 10 placinte uriase cat roata carului( asa ca in amintirile mele). Daca doriti puteti sa injumatati cantitatile si sa faceti niste placinte mai mici.

Pentru mamaliga am pus apa la fiert cu praful de sare si cand a dat primul clocot am turnat toata cantitatea de malai am amestecat bine si am lasat vreo 5 minute continuand sa amestec usor. Va iesi o mamaliga bine legata.

Luam deoparte de pe foc ceaunul si punem untul rece de la frigider, apoi iaurtul( tot rece), amestecam bine de tot cu telul, mamaliga se va mai raci,  apoi pe rand ouale,  sarea, drojdia si apa deasupra pentru a o lichefia ( putem face asta si separat).

Incepem sa adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat bun care nu se mai lipeste de maini decat foarte putin, ( tineti cont ca oricat de multa faina veti adauga, aluatul tot va fi unul putin lipicios).

O veste buna am sa va dau...nu trebuiesc lasate la crescut, astfel incat ne vom bucura destul de rapid de gustul  buuun...tare bun!

Vom imparti asa din ochi aluatul in zece bucati.

Pe o suprafata bine infainata vom intinde fiecare bucata( cam de dimensiunea unei clatite) si o vom presara cu branza din belsug. Pliem aluatul parte peste parte si lipim bine marginile.

Incingem uleiul in tigaie foarte foarte bine, numai atunci vom pune placinta si vom da focul mediu. Dupa un minut vom intoarce placinta, avand grija sa nu se arda si o vom coace si pe partea cealalta . Eu de regula o intorc foarte des de doua trei ori pe cate o parte. 

Noua ne-au placut teribil...sper sa va placa si voua daca le probati....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte din mamaliga cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (82)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de couscous cu dovlecel si morcov

Postat de Ina

Budinca de couscous cu dovlecel si morcov

Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoarea mare. Intr­-un castron suficient de incapator amestecam couscous­-ul, laptele, smantana, cascavalul ras si cele 2 oua. Condimentam cu...

Citeste continuarea

Aperitiv terina de cascaval

Postat de merisor67

Aperitiv terina de cascaval

Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă. A mea nu a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2012, 19:28
pfoaaaa ))
la 06.02.2012, 19:30
Tu ce te razi Gabyt scump ce esti?
la 06.02.2012, 19:33
Vai ce bine arata!!!!Nu am mancat niciodata dar sigur o sa fac si eu.Pun reteta la favorite,imi placeeeee
la 06.02.2012, 19:33
delicios ruxy
la 06.02.2012, 19:34
Miuta...multumesc, eu sper sa iti placa...sunt apetisante foarte

Vezi toate comentariile (82)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking