Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
27 Oct 2013 | 3608 vizualizari
Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 kg faina
  • 1 ou + 1 albus
  • 25 gr. margarina topita
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 25 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • cca 200 gr. bureti de roua caliti in 2-3 linguri de ulei+sare si piper dupa gust
  • cca 100 gr. branza telemea de vaca
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de gris
  • Pentru uns avem nevoie de un galbenus ,putina sare si putin busuioc uscat

Mod de preparare

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.)

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.

Adaugam oul+ albusul, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.

La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem pe masa de lucru infainata.

Asezam pe o portiune de aluat bureti caliti in ulei, apoi pe o portiune asezam bucati de branza telemea, din nou bureti iar la capatul aluatului, pe o portiune ungem aluatul cu pasta de tomate.

Presaram (in special peste zona cu bureti) grisul, rulam aluatul, formam rulada si o asezam in tava, unde va mai astepta cca 10 minute la dospit inainte de a introduce tava in cuptor. Nu uitam sa o ungem cu galbenus de ou, presaram putina sare si busuioc uscat.

In cuptorul preincalzit lasam rulada la copt cca 45 min. la temperatura de 180 grade pana se rumeneste frumos.

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca ia apoi servim cu pofta ca e tare gustoasa!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu bureti de roua si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita

Amestecam intr-un bol boabele de porumb bine scurse de lichid, fileul de ton scurs, dar usor uns si stropit cu zeama de lamaie, ceapa rosie taiata solzisori si ouale de prepelita. Presaram...

Citeste continuarea

Cornuri aperitiv

Postat de mirela0911

Cornuri aperitiv

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2013, 22:04
Oooooooooo sofisticaciuni
la 27.10.2013, 22:06
Die, parca ai fost in drumetie... Te-ai intors cu mana goala? Niste bureti nu ti-au iesit in cale? Mie imi plac la nebunie!
la 27.10.2013, 22:06
Numai bunatati
la 27.10.2013, 22:11
Mpai,n-am fost in padure ))Daca nu cunosti locurile,te cam duci in zadar
la 27.10.2013, 22:16
buretii astia cresc pe camp, nu in padure. Dar ai dreptate sa n-ai incredere in ce nu cunosti!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking