Ingrediente
- 600 gr carne de miel cu os(sira spinarii)
- 2 cepe
- 1 conserva rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 150 ml vin rosu
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita zahar optional
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura marar verde
- 2-3 catei de usturoi
- orez pentru garnitura
Mod de preparare
Curatam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem.
In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile (amestecam in ea ocazional). Adaugam ceapa tocata fin, o lasam pana se inmoaie bine, apoi stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana scade vinul, apoi acoperim cu apa calda si fierbem pana zeama a scazut la jumatate. Adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, foile de dafin si zaharul. Fierbem pana sosul se leaga. Adaugam mararul tocat fin, stingem focul, apoi usturoiul. Amestecam usor, apoi acoperim cu un capac. Servim cu garnitura de orez si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|