Milch Schnitte

Postat de postavaru in Prajituri
3 Ian 2011 | 18354 vizualizari
Milch Schnitte

Nu mi-a placut niciodata prajiturica Milch Schnitte din comert. Prajitura aceasta "homemade" mi s-a parut interesanta (mai ales pentru piticul meu Dragos). Am evitat sa o incerc pana acum, pentru ca am ramas cu impresia (si nu stiu de ce) ca e foarte complicat sa faci in casa lapte condensat (si ce m-am inselat :)). Dar cate nu face mama pentru puiutul ei. Nu imi pare rau ca am incercat-o, este foarte buna si mi-a placut chiar si mie :). Reteta este tot de la Miha. Multumesc Miha, o voi repeta curand.

Ingrediente

Pentru foi:

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri gris macinat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 200 g lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse.
Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea.
Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat.
Aluatul se imparte in doua. Se coc 2 foi in tava de 30/34 cm, tapetata cu hartie de
copt, 10-12 minute la 170 de grade.
Se scoate foaia din tava si se lasa sa se racesca. Desprindem hartia doar dupa ce s-a racit foaia, astfel se va desprinde usor.

Crema:

Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Eu am avut lapte condensat facut dupa reteta aceasta.
Gelatina hidratata 10 minute in cateva linguri de apa rece se amesteca cu 50 ml lapte si se pune pe foc mic, pana se dizolva. Nu se lasa sa fiarba, pentru ca se distruge.
Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele condensat. Adaugam apoi mierea si vanilia si amestecam bine.
Amestecul format il adaugam in frisca batuta tare si amestecam pana se incorporeaza.
Dam la frigider pana se intareste. Dupa ce s-a intarit crema punem o foaie apoi intindem crema si acoperim cu cealalta foaie.
Dam la frigider 2-3 ore, dupa care se va taia cu foarte mare usurinta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felie de lapte - Milch Schnitte

Postat de Corina33

Felie de lapte - Milch Schnitte

Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de...

Citeste continuarea

Tort Milch Schnitte in ghiveci

Postat de simona72

Tort Milch Schnitte in ghiveci

Pt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 08:15
buna dimineatza!
la 03.01.2011, 09:00
la 03.01.2011, 10:47
Buna si a ta Gaby
la 03.01.2011, 10:47
Multumesc Vladimir
la 03.01.2011, 10:54
o să fac şi eu cândva....
la mulţi ani!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking