Ingrediente
- blat :4 oua
- 80 gr. zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 Linguri pline cu gris
- 2 Linguri cacao
- 2 Linguri faina
- 2 Linguri miere (salcam)
- 1 lingurita praf de copt
- 20 ml. lapte
- 100 ml. ulei
- un varf de sare
- Crema: 200 gr. lapte condensat (sau 220 ml, depinde cum scrie pe cutie, la unele in gr. la altele in ml)
- 200 ml. frisca lichida
- 1 pliculet intaritor pt. frisca
- 100 ml. lapte
- 6 gr. gelatina (eu am pus 1 pliculet gelatina granule)
- 1 Lingura cu varf miere
- 1 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare
Blatul : Se separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
Faina se amesteca cu gris , cacao si praful de copt. Se adauga amestecul de faina la crema de galbenusuri si se mixeaza usor.
Se adauga laptele, uleiul, mierea si se amesteca usor.
Albusurile se bat batz cu un varf de sare si se adauga si ele. Se coc 2 foi (pe rand) in tava unsa si pregatita si cu hartie de copt. Se coc la foc mic spre mediu 165 grade C, cca 12-14 minute. Se lasa folie la racit fara a se indeparta hartia.
Crema :Laptele condensat se amesteca cu 50 ml. lapte, mierea si vanilia.
Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi se dizolva la bain-marie in 50 ml. lapte.Se adauga in laptele condensat si se amesteca bine.
Frisca batuta batz cu pliculetul de intaritor, se adauga si ea in amestecul de lapte condensat si se omogenizeaza. Se lasa crema la frigider pana cand se racesc foile.
Asamblare : 1 foaie, crema, 1 foaie. Lasam la frigider cateva ore, sau cat avem rabdare si gata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|