Mincare de cartofi cu carne de porc

Postat de babi5 in Porc
20 Noi 2014 | 4282 vizualizari
Mincare de cartofi cu carne de porc

Am ales varianta cea mai simpla si mai putin " costisitoare" zic caci carnea nu este deloc ieftina , stiti cum se spune: cea mai buna leguma este carnea de porc....Este un fel de mincare 2 in 1 si tare , tare buna, o recomand cu mare drag in caz ca nu va dor genunchii de cartofi hi..hi

Ingrediente

  • 1,3 kg pulpa porc fara os
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 gogosar mare rosu
  • 2,5 kg cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite delicat
  • 1,5 supa de oase sau legume
  • 1 virf lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 foaie dafin
  • frunze telina

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se  portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant.

Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si uleiul cu 100 ml  apa la calit,cind ceapa primeste o  culoare aurie se adauga boiaua si carnea si lasam 10 minute impreuna cu ceapa  apoi adaugam supa de oase sau legume (ce aveti la indemina) adaugam foaia de  dafin sare, piperul si delicatul, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic  20 minute dupa care adaugam cartofi si lasam sa fiarba inca 20 minute.

Inainte de a lua de pe foc mai potrivim de sare daca este cazul si asezonam cu funze de telina.Mincarica este gata pentru a putea fi servita.Pofta sa aveti si de preparat si de mincat v-o  recomand cu drag fiindca este foarte gustoasa si  satioasa.

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se...

Citeste continuarea

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Postat de rocsi_1612

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2014, 13:33
bun
la 20.11.2014, 13:43
la 20.11.2014, 13:51
la 20.11.2014, 13:55
Lia_1,Adele, reisnair_2006, va imbrstisez cu drag si va multumesc
la 20.11.2014, 13:56
vai Babi ce merge cu niste muraturi hmmm...imi lasa gura apa

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking