Ingrediente
- Pentru aluat
- 900 g faina
- 300 g margarina
- 3 oua
- 50 g drojdie
- 8 linguri zahar
- 1 cana lapte
- Pentru umplutura
- 500 g nuca macinata
- 300 g zahar
- albusuri de ou
- 250 g mac
- 100 ml lapte
- 5 linguri de zahar
Mod de preparare
Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umpluturile.
Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor.
Macinam macul, adaugam laptele si zaharul si il punem la fiert pana se ingroasa compozitia, apoi il lasam la racit.
Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 12 bile pe care le intindem in 12 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia 6 cu mac si 6 cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou. Se da la cuptor circa 40 de minute, se verifica cu o scobitoare daca este copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|