Ingrediente
- pentru 20 de dovlecei:
- pentru aluat:
- 5 g drojdie uscata (la plic);
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta;
- faina cat cuprinde;
- 1 lingura zahar;
- 1 lingurita sare;
- pentru umplutura:
- 1 dovleac placintar;
- 3 linguri zahar;
- Optional: zahar vanilat
- In plus:
- Un ou batut bine;
- Zahar pudra
Mod de preparare
Aluatul este cel pe care il pregatesc mereu pentru placinte, pizza si strudele. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga zahar, sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit.
Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja, se da prin razatoare, apoi se caleste intr-o craticioara, cu putin zahar (si optional zahar vanilat), cam 5 minute, deoarece mamei nu-i plac foarte fierte. Insa daca le vreti mai moi, se calesc pana scade lichidul. Din aceasta umplutura am folosit doar jumatate, pe cealalta am dat-o la frigider pentru a o folosi altadata.
Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu dovleac si se formeaza cu mainile un bulgaras, pe care il modelam cu un cutit cu lama subtire ca sa ii dam forma de dovleac.
Se ung dovleceii cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.
Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/mini-dovlecei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|