Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca

Postat de Criss in Prajituri
17 Noi 2016 | 2770 vizualizari
Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca

Aceste prajiturele aromate si gustoase ne-au placut tare mult. Combinatia ciocolata, portocala, frisca e una mai mult decat reusita. De fapt am folosit o reteta de cupcakes cu ciocolata, dar le-am copt in forma de mini guguluf. O idee geniala, pentru ca au iesit niste cupcakes cu umplutura de ciocolata si mot de frisca. Pacat ca au fost prea putine :P , am facut doar 10 bucati.

Ingrediente

  •  2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 125 g iaurt gras (Zuzu Max 10%)
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • Ganache de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • coji de portocale confiate

Mod de preparare

Intr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, sucul si coaja de portocale, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul pana cand compozitia devine omogena si capata o consistenta destul de vartoasa. Compozitia se pune in forma de silicon pentru gugulufuri, sau se poate pune in cosulete pentru muffins. Mie mi-au iesit 10 bucati. Se coc maxim 20-25 minute, pentru ca altfel devin prea uscate. Ele trebuie sa ramana moi si umede in interior. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pot umple cu crema si orna dupa preferinta. Pentru crema ganache, am topit pur si simplu ciocolata si am adaugat smantana pentru frisca, am amestecat si am umplut formele. Am pus prajiturile in frigider o ora, dupa care le-am ornat cu frisca. Smantana pentru frisca de la Dorna e cea mai buna din cate am incercat pana acum. Am mai folosit Pilos si  Sanlacta, dar acestea din urma sunt prea lichide si nu se pot bate intr-atat incat sa se poata folosi la ornat. Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece, bolul in care bateti frisca sa fie rece si paletele mixerului sa fie reci si atunci cu siguranta veti obtine o frisca bine batuta, care sa nu se taie si nici sa nu se faca unt si sa puteti orna prajiturile cu ea.  Asadar, se bate frisca, se adauga zahar pudra sau vanilat, se pune frisca intr-un posh si se decoreaza prajiturile. Deasupra se pun bucati de coji de portocale confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert turta dulce glazurata

Postat de mirela0911

Desert turta dulce glazurata

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de...

Citeste continuarea

Indiene

Postat de Creatsa

Indiene

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2016, 06:42
la 17.11.2016, 07:47
Yamiii
la 17.11.2016, 07:51
la 17.11.2016, 09:02
la 17.11.2016, 09:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking