Mini pavlova cu crema de lamaie si mure

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
12 Mai 2016 | 2917 vizualizari

Nu stiu cum a fost prima voastra experienta cu pavlova, cei care ati incercat aceasta bezea, dar pentru mine a fost un fiasco total. Vroiam eu intr-o buna zi, sa fac un fe de tort, iar blatul de deasupra sa fie de pavlova. Foarte increzatoare ma apuc de treaba, totul merge perfect. Cand scot bezeaua de la copt, ce sa vezi, se lalaise mult si bine...Pfffff, la gunoi. Nu ma dau batuta si trec la tura a doua de blat. Procedez la fel, ma uit la ea dupa ce s-a copt si zic bingooo. Dupa ce s-a racit, cand ma uit la ea se lasese si cum am pus mana pe ea, se facuse ferfenita. Pac la gunoi si asta. Gata, imi zic eu, nu e de mine! Zilele astea scot niste albusuri de la congelator. Hmm, gandul imi zboara iar la pavlova, ca parca nu as vrea sa ma dau batuta asa repede. Ma apuc iar de treaba si m-am gandit sa fac varianta mini. Ei da, astea au iesit, doar ca trebuia sa le fac putin mai micute si mai aspectoase, dar m-am bucurat ca rezultatul a fost cel mult asteptat. Imediat am pregatit si o crema cu lamaie, putina menta maruntia in ea si daaaa, deliciul este gata. Este un desert minunat, nu spun nu, dar nefiind fana bezea, nu l-as pregati foarte des, recunosc. Pentru iubitorii de bezea, acest desert este absolut perfect!

Inapoi la reteta

Comentarii (40)

la 12.05.2016, 21:08
Rahela, te servesc cu drag cand o sa mai fac
la 12.05.2016, 21:10
Si eu am in plan sa fac Pavlova pentru ca mi s-au adunat multe albusuri in congelator, insa, la fel ca si tine, nu-s fan bezea dar o sa incerc totusi pentru ca sunt curioasa cum se combina cu crema si fructe . Ideea e ca am facut o singura data bezele pana acum si mi-au iesit bine, dar stiam ca se coc cu usa cuptorului intredeschisa, ma gandesc ca poate asta e cauza pentru care nu ti-a iesit din prima. ? Te pup
la 12.05.2016, 21:15
Dey, cand am incercat varianta mare, atunci am copt si cu usa intredeschisa, nu a iesit, am copt si cu usa inchisa, tot nu a iesit. Am incercat si cu zahar pudra si cu zahar tos, nici o sansa...Asta mini a iesit, cea mare nu si nu! Dar e bine, mi-am facut damblaua ))...Am incercat, am gustat! Imi doream doar sa vad cum este, sa nu mor cu aceasta curiozitate ))
la 12.05.2016, 21:16
bune bune
la 12.05.2016, 21:39
oh, credeam ca n-ai incercat cu usa intredeschisa ...atunci, n-a vrut sa iasa aia mare si gata! )) bine ca a iesit asta mica macar )
la 12.05.2016, 22:23
Nu-i corect sa vi la ceas de seara cu indecente deastea imi place si combinatia de mure cu lamaie...cat despre bezea mi-am mai spus parerea. Nu sunt nici eu fan bezele, dar Pavlova este ceva rafinat si delicios. Cand am facut-o prima oara nu ma incantat, asta pana am gustat. Apoi cand am simtit crusta de deasupra, interiorul moale, crema, fructele...totul a fost perfect
la 12.05.2016, 22:26
foarte reusite, bravo
la 13.05.2016, 00:13
buna idee
la 13.05.2016, 08:05
Yummy!
la 13.05.2016, 09:56
Reusite! Frumoase si sigur gustoase! Si eu pavlova pe lista dar parca ma tem sa ma apuc, este mai dificil de facut!
la 13.05.2016, 10:31
Delicioase
la 13.05.2016, 12:17
e foarte draguta pavlova ta , delicioasa
la 13.05.2016, 17:18
Prea greu pentru mine
la 13.05.2016, 21:26
Multumesc Vladimir
la 13.05.2016, 21:27
Asa am zis si eu Dey. Mai bine imi vad de treaba mea )

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking