Ingrediente
- 400 g frunze de spanac proaspete
- 250 g ciuperci proaspete tăiate felii
- 3 linguri ulei (pentru sotat ciupercile şi spanacul)
- 4 ouă
- 100 g mozzarella dată pe răzătoare
- 200 g smântână
- sare şi piper după gust
Mod de preparare
Am preîncălzit cuptorul la 190 grade Celsius. Am încins puţin ulei într-o tigaie suficient de largă şi am sotat ciupercile până când s-au înmuiat (5-6 minute), apoi le-am scos cu spumiera şi le-am pus deoparte, într-un bol. În aceeaşi tigaie am pus spanacul, tocat mai grosier, cu câteva linguri de apă, şi l-am călit la foc mediu timp de 3-4 minute (până când s-a înmuiat). Am scos şi spanacul tot cu spumiera, l-am scurs şi l-am pus în acelaşi bol cu ciupercile.
Într-un vas suficient de încăpător, am bătut ouăle, am adăugat ciupercile, spanacul, brânza şi smântâna; am amestecat şi am potrivit de sare şi piper. Am pus compoziţia în cupele tăvii de brioşe, având grijă ca deasupra să fie o felie de ciupercă (pentru decor). Am introdus tava în cuptor pentru 20-25 minute, la foc mediu (până când scobitoarea introdusă în mijlocul unei brioşe a ieşit curată).
Am aşteptat 1 minut înainte de a le scoate din tavă. Pot fi consumate atât calde cât şi reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini quiches cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|