Ingrediente
- Aluat
- -150 gr branza de vaci
- -100-150 gr branza telemea
- -100 gr unt
- -200 gr faina
- -o legatura patrunjel tocat, marar sau orice alte frunze doriti
- Pt umplutura:
- -200 gr branza de vaci
- -100 gr cascaval
- -sare
- -1 ou
- -mirodenii dupa gust
Mod de preparare
Aluatul :
Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si omogenizam bine . Daca telemeau nu este foarte sarata atunci mai adaugati putina sare .
Formam din aluat o bila , il invelim intr-o folie si il punem in frigider pentru o jumate de ora.
Umplutura:
Amestecam branza, cascavalul razuit , oul si mirodeniile . Adaugati sare daca credeti ca mai trebuie si amestecam bine .
Pregatim formele in care dorim sa le facem (mie mi-au iesit 12 bucati; 6 le-am facut in forma de tarta ,iar restul in tava de briose) .
Pe blatul de lucru presaram faina si intindem aluatul cu sucitorul , nu foarte gros dar nici subtire . Cu o forma rotunda taiem aluatul si asezam in fiecare forma cate o bucata de aluat . Aranjam aluatul in forme.
Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura . Deasupra punem fasii de aluat si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|