Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
25 Iul 2020 | 4646 vizualizari
Aperitiv tarta cu branza si carnati

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • 500 g branza de vaca sarata, framantata
  • 1 ou
  • 2-3 lg smantana/iaurt
  • sare, piper dupa gust
  • 1 buc ceapa alba mai mica
  • 1 buc carnat afumat
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • rosii cherry

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara umplutura.

Se mixeaza branza framantata cu smantana sau iaurtul, ce preferati, pana devine omogena si usor moale. Se adauga oul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei. Carnatul se taie felii apoi in jumatati si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga lingurita de pasta de ardei si se mai amesteca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu crema de branza si se omogenizeaza totul.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere tava de tarta, atat fundul acesteia cat si peretii. Se asaza aluatul in tava, se apasa usor pentru a imbraca peretii apoi se toarna crema de branza. Se niveleaza apoi se asaza rosiile cherry taiate in jumatati. Pe mijloc se asaza o frunza de patrunjel apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca apoi se poate servi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2020, 21:40
Ce bine arată...!
la 25.07.2020, 22:16
la 25.07.2020, 22:19
foarte buna
la 26.07.2020, 00:02
la 26.07.2020, 08:24

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking