Tartă cu brânză și ciuperci

Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri
13 Dec 2013 | 4390 vizualizari
Tartă cu brânză și ciuperci

Pentru că sunt un fan convins al tartelor, azi m-am oprit asupra unei rețete delicioase. O tartă cu blat crocant cu gust de unt proaspăt, dichisită cu brânză de bivoliță și felii cărnoase de ciuperci. Și ca o mică paranteză, am să vă spun că brânza poate preveni cariile dentare. Dacă nu avem brânză la masă, o bucățică servită după aceasta stimulează secreția de salivă, protejează smalțul dinților și restabilește aciditatea normală a mediului din cavitatea bucală. Pe lângă calciu, brânzeturile furnizează și fosfor, foarte important pentru sănătatea dinților.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g făină cernută
  • 125 g unt moale
  • un ou
  • sare după gust
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 250 g brânză de bivoliță (puteți înlocui cu telemea, tofu sau brânză feta)
  • două lingurițe cu griș
  • 6 ciuperci mari
  • ardei roșu
  • 100 ml iaurt
  • un ou
  • emmentaler
  • o linguriță cu mărar proaspăt tocat
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se frământă untul împreună cu oul și sarea. Peste pasta obținută cernem făina, apoi frământăm din nou până la omogenizare. Întindem aluatul, îl punem în tavă ( nu e nevoie să o tapetăm ) și îl înțepăm pentru a evita formarea bulelor de aer. Lăsăm aluatul la cuptor aproximativ 10 minute la 150 de grade.

Brânza se amestecă împreună cu grișul și se întinde peste aluat ca prim strat de umplutură. Se presară peste, ardeiul tăiat cubulețe

Ciupercile se dau 10 minute la tigaie, apoi se așează estetic peste umplutura de brânză. La final, condimentele împreună cu oul și iaurtul se amestecă și se toarnă peste tartă.

Se introduce la cuptor, timp de aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Când tarta e gata, radem emmentaler pentru un plus de savoare. Se servește la temperatura camerei.

Poftă bună și o zi frumoasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 08:53
Nu aş spune "nu" unei porţii de tartă, dar numai după ce va trece postul.
la 13.12.2013, 09:00
Minunata!
la 13.12.2013, 09:10
Superam zis ca-mi plac tartele,elegante si gustoase in orice combinatie
la 13.12.2013, 09:44
Ador și eu tartele, se fac cel mai ușor, sunt delicioase și arată excepțional! Sunt perfecte!
la 13.12.2013, 10:14
ce bine arata si bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking