Tarta cu foietaj, jambon si branza

Postat de Xandrinne in Aperitive / Garnituri
9 Noi 2014 | 6232 vizualizari
Tarta cu foietaj, jambon si branza

Ingrediente

  • 200 g jambon,
  • 1 ardei gras (eu am avut gata tocat, la congelator),
  • 1 ceapa,
  • 300 g smantana,
  • 3 oua,
  • 150 g cascaval + branza (eu am folosit cas pus la sare),
  • nucsoara,
  • sare
  • piper,
  • foietaj.

Mod de preparare

Taiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul.

Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam jambonul. Amestecam si lasam pe foc tigaia pana se rumeneste usor jambonul.

Batem ouale, le amestecam cu branza si cu smantana; condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Tapetam cu foietaj o forma de tarta; punem compozitia cu jambon (racorita) si turnam deasupra compozitia cu branza (acoperim toata suprafata tartei).

Eu nu am taiat surplusul de aluat ci am ridicat marginile si le-am tras peste compozitie.
Coacem tarta pana se rumeneste (cca 25 minute am lasat-o eu in cuptor - cuptorul a fost preincalzit).

Papam cu pofta o felie (sau mai multe) :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu foietaj, jambon si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de sufletista

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...

Citeste continuarea

Tarta cu rosii si brânza

Postat de lili2010

Tarta cu rosii si brânza

Se aseaza aluatul intr-o forma de tarta sau un vas care merge la cuptor,se inteapa aluatul din loc in loc. Se unge suprafata tartei cu mustar si se aseaza apoi felii de branza peste care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 13:04
la 09.11.2014, 13:15
foarte buna
la 09.11.2014, 13:24
la 09.11.2014, 15:47
la 09.11.2014, 15:58

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking