Tarta cu branza si mac

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2013 | 7892 vizualizari
Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac. Am vazut o reteta asemanatoare la bucataras Ruxy, mi-a placut ideea si am zis sa incer si eu. Este putin mai altfel decat a ei dar garantez ca este foarte buna!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura mac
  • 230-250 gr faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 80 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate  ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Amestecam branza de vaci cu crema de branza Delaco, smantana si ouale. Spalam mararul, indepartam coditele, il tocam marunt si il incorporam in branza. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o tava de tarta si cu degetele il intindem usor sa nu-l rupem, facand si o bordura pe marginile tavii. Punem umplutura ( dar mai pastram doua linguri) si o nivelam cu o paleta de silicon. Taiem cateva masline in jumatate pe lungime si le infingem bine in umplutura iar peste punem branza oprita. Spalam rosiile, le taiem felii si le asezam deasupra. Mai taiem cateva masline si le punem printre feliile de rosii apoi presaram oregao uscat.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Dupa 45-50 minute o sa observati ca deasupra s-a format o custa aurie iar tarta este gata. O scoatem sa se racoreasca si putem servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

Postat de Oana

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

Se pregateste mai intai aluatul . In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza de vaci Duet

Postat de cristina1985

Desert tarta cu branza de vaci Duet

Blatul : cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 12:36
Vin,Viiiiin
la 14.09.2013, 12:40
vin si eu
la 14.09.2013, 12:43
Ce bunatate ai facut!
la 14.09.2013, 12:49
Ce super arata! Bravo Rocsi!
la 14.09.2013, 13:05
Ce bunatate!!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking