Ingrediente
- Ingrediente pentru blat:
- 300 g făină cernută
- 125 g unt moale
- un ou
- sare după gust
- Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g brânză de bivoliță (puteți înlocui cu telemea, tofu sau brânză feta)
- două lingurițe cu griș
- 6 ciuperci mari
- ardei roșu
- 100 ml iaurt
- un ou
- emmentaler
- o linguriță cu mărar proaspăt tocat
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se frământă untul împreună cu oul și sarea. Peste pasta obținută cernem făina, apoi frământăm din nou până la omogenizare. Întindem aluatul, îl punem în tavă ( nu e nevoie să o tapetăm ) și îl înțepăm pentru a evita formarea bulelor de aer. Lăsăm aluatul la cuptor aproximativ 10 minute la 150 de grade.
Brânza se amestecă împreună cu grișul și se întinde peste aluat ca prim strat de umplutură. Se presară peste, ardeiul tăiat cubulețe
Ciupercile se dau 10 minute la tigaie, apoi se așează estetic peste umplutura de brânză. La final, condimentele împreună cu oul și iaurtul se amestecă și se toarnă peste tartă.
Se introduce la cuptor, timp de aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Când tarta e gata, radem emmentaler pentru un plus de savoare. Se servește la temperatura camerei.
Poftă bună și o zi frumoasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|