Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
23 Apr 2019 | 3687 vizualizari
Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

Un aperitiv minunat si de efect pentru zilele ce urmeaza. Multumesc Gusti, Irina si Oana, pentru inspiratie;) https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-crema-de-branza-si-jeleu-de-castravete-61052.html

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • varianta rapida si usoara, aluat fraged Linco cca. 500 g,
  • sau varianta clasica:
  • faina 300 g,
  • unt moale 200g,
  • smantana 2 linguri,
  • oua 2 bucati,
  • sare 1 lingurita.
  • Pentru crema de branza:
  • branza de vaci cca. 300 g,
  • oua 3 bucati,
  • sare de mare cca. 1 lingurita,
  • piper proaspat macinat cca. ½ lingurita,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • ceapa verde 2-3 fire.
  • Pentru Jeleu:
  • castraveti Fabio 2 bucati,
  • sare de mare ½ linguriţă,
  • gelatina granule 1 plic.

Mod de preparare

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.

Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator sau in vasul mixerului, se framanta energic pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic.

Acesta se pune la rece cca. 30 minute, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite.

Formele de copt, nu e nevoie sa fie unse, sunt din silicon si metal non-aderent, se umplu cu alatul de tarta, se inteapa cu furculita, din loc in loc, apoi se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 30 minute la 180 grade.

Intre timp se prepara crema de branza: branza de vaci se pune intr-un bol incapator, se adauga mararul si ceapa verde, tocate marunt,ouale, se asezoneaza de sare si piper  si se amesteca energic pana se obtine o crema omogena.

Mini tartele se umplu cu crema de branza, apoi se pun din nou la copt minitartele cca. 15 minute la foc mediu, atenţie să nu se coloreze prea tare crema de branza.

Minitartele se lasa la racit minim 3 ore, dar cel mai bine pana a doua zi.

Pentru jeleu, se pune gelatina la hidratat in cca. 100 ml apa rece.

Intre timp castravetii se curata de coaja si seminte, apoi se tocata marunt, cel mai bine prin blender, pana se obtine un piure fin.

Gelatina hidratata si apoi un pic incalzita ( conform intstructiunilor de pe ambalaj!) se adauga in piureul de castraveti si se amesteca pana ce se omogenizeaza.

Cu acest jeleu se orneaza minitartele si se lasa la rece minim 1 ora.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tava cu aperitive

Postat de mihaelar63

Tava cu aperitive

Mozzarella se da prin miere indoita cu apa, aoi se tavaleste prin susan . Chiftelutele se obtin prin amestecarea ingredientelor enumerate mai sus . Se prepara chiftele mici care se dau prin...

Citeste continuarea

Broccoli si conopida la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Broccoli si conopida la cuptor

Conopida si broccoli se rup in buchetele mai mici si se clatesc sub jet de apa rece. Punem o oala cu apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida si broccoli la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2019, 11:46
la 23.04.2019, 12:00
Cât de bune trebuie să fie...!
la 23.04.2019, 12:11
Vai... ce bine arata!
la 23.04.2019, 13:20
Parafastacuri!
la 23.04.2019, 14:14

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking