Mini Roof

Postat de madi_marin in Prajituri
22 Oct 2011 | 3353 vizualizari
Mini Roof

Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino. Şi a vrut să o pregătesc . Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt ....blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez..... E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă de reţeta originală. Am aranjat sub formă de mici cupole peste care am turnat glazură de ciocolata. Delicios!

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 1 pliculeţ nes
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană nucă tăiată
  • esenţă de vanilie
  • Crema:
  • 200 g brânză Făgăraş
  • 100 g smântână grasă
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 pliculeţ de nes
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

 

Mod de preparare

Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi  pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie. Se amestecă totul bine şi se întinde aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute la foc potrivit. Se dă la răcit.

Pentru cremă se mixează toate ingredientele până se obţine o cremă consistentă.

Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul. Se amestecă până se topesc toate. Se dă la răcit.

Asamblare: blatul răcit şi fărâmiţat se amestecă cu crema. Se formează mici cupole care se glazurează cu ciocolată. Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Roof" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu...

Citeste continuarea

Reteta de pancakes (clatite) cu faina de migdale

Postat de oanapl

Reteta de pancakes (clatite) cu faina de migdale

Iata cum se prepara Reteta de pancakes (clatite) cu faina de migdale Într-un bol mare, se amestecă făina de migdale, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, se bat ouăle cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2011, 20:25
deserttttt delicios aratos
la 22.10.2011, 20:35
dk tot am ajuns a doua pot primi un mic acoperis dulce-dulce??? yummy!!
la 22.10.2011, 20:36
foarte frumos si foarte bun acest desert
la 22.10.2011, 20:51
Si uite cum dintr-o prajitura delicioasa poti face un alt desert la fel de delicios!
la 22.10.2011, 20:55
foarte delicioasa

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking