Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
23 Aug 2020 | 4957 vizualizari
Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc

Săptămâna trecută am făcut niște mini rulouri din carne de porc, învelite în bacon (rețetă pe care o plănuisem de mult timp) dar nu prea am socotit bine cantitatea necesară de carne. Așa că mi-a mai rămas, după ce am făcut cele 10 rulouri și a trebuit să mai prepar ceva. Am preparat o mini ruladă, dar cum nu mai aveam decât un rest de compoziție, am făcut rulada într-o tăviță foarte mică. Am adăugat și două ouă fierte, ca să dau înălțime ruladei, care până la urmă a ieșit foarte gustoasă, iar soțul a apreciat-o foarte mult.

Ingrediente

  • 300-400 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapă galbenă
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă mici fierte tari
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.

Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se adaugă: oul, condimentele, pătrunjelul tocat, bicarbonatul de sodiu, ceapa călită și scursă de ulei. Se amestecă bine îngredientele și la urmă se încorporează făina, atât cât trebuie pentru a avea o compoziție bine legată.

Se unge cu ulei o foaie de hârtie de copt și apoi se întinde compoziția de carne, pe dimensiunile tăviței în care se va coace rulada.

Pe mijloc se pun cele două ouă fierte și apoi se rulează carnea. 

Se pune rulada, cu tot cu hârtie, în tavă și se unge cu oul mixat înainte.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu și din când în când se scoate, pentru a se unge din nou cu ou.

Când rulada este pătrunsă (se verifică, înțepând cu o scobitoare) și rumenită frumos, se scoate din cuptor.

Se porționează când se răcește complet și se servește ca aperitiv rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

Toate acestea necesita nu neaparat o tehnica de pregatire, tot ce am avut eu pe masa, mai putin salam, cascaval, sunca sisi si branza, restul sunt pregatite de mine.Iti trebuie vointa, placere si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2020, 22:54
Imi plac astfel de preparate , de casa . Daca le servesti calde alaturi de garnitura , ai o masa pe cinste . Daca le servesti reci , o gustare grozava .Daca mergi la serviciu le asezi in sandvici !!!!
la 23.08.2020, 23:04
Așa este, Mihaela, bine zici...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 23.08.2020, 23:20
eu o prefer caldă
la 23.08.2020, 23:25
Sigur, Ina, așa va fi...! Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 23.08.2020, 23:52
Buna seara !!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking