Mini tarte cu chisalita din prune

Postat de panacris in Dulciuri
10 Aug 2016 | 2911 vizualizari
Mini tarte cu chisalita din prune

Mda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul ;) Și a ieșit ceva tareee buunnn ;) Dacă zmeișorii au dta ciocolata pentru aceste minitarte, mă veți înțelege :D ;)  

Ingrediente

  • Aluat de foietaj cca. 800 g,
  • Prune cca. 500 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • Zahăr brun 3-4 linguri.

Mod de preparare

Foietajul dezghețat se porționează, apoi  se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade.

Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune obținut se adaugă zahărul și se lasă la fiert cca. 15 min la foc mediu, apoi se asezonează cu esența de migdală Marocană de la Dr. Oetker.

Mini tartele simple, coapte se lasă un pic la răcit și se umplu cu chisălița din prune, aromatizată cu esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker. Se dau din nou la copt ptr. cca. 10 minute.

Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr sau acompaniate de o înghețată de vanilie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu chisalita din prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri cu crema de patiserie

Postat de simona72

Desert cornuri cu crema de patiserie

Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua....

Citeste continuarea

BRĂDUȚ DULCE

Postat de panacris

BRĂDUȚ DULCE

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2016, 19:50
la 10.08.2016, 20:00
delicioase!
la 10.08.2016, 20:30
interesant!
la 10.08.2016, 20:36
Super bune!
la 10.08.2016, 21:16
Am sosit

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking