Mini tarte cu ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
23 Apr 2015 | 4353 vizualizari
Mini tarte cu ciuperci si porumb

Ingrediente

Pentru aluat:

350 gr faina
15 g drojdie
1 lingura zahar
30 g unt topit
150-200 ml lapte caldut
un praf de sare
   

Umplutura:
1 borcan mic ciuperci taiate
6 linguri boabe de porumb
cateva masline
120 g cascaval
1 lingura susan

Mod de preparare

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit. Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Scurgem ciupercile de zeama, le spalam sub jetul de apa, le asezam pe niste servetele sa se scurga din apa. Maslinele le taiem feliute. Cascavalul il dam pe razatoarea mica. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam. Intindem o foaie potrivit de groasa, luam o forma de mini tarta, o punem cu gura in jos si decupam aluatul dupa ea. Mi-au iesit 8 cercuri din aceasta cantitate, formele fiind potrivite. Asezam fiecare cerc de aluat in forma, il tapetam bine si pe peretii formelor. Le intepam cu o furculita. Punem in fiecare ciupercute, boabe de porumb, felii de masline si cascaval ras. Deasupra presaram susan. Asezam formele pe o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand s-au rumenit, le scoatem, le lasam putin la racorit si le savuram.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foietaj de casa cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Foietaj de casa cu branza sarata

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece...

Citeste continuarea

Hamburger vegetarian de linte si quinoa

Postat de RuxyRux

Hamburger vegetarian de linte si quinoa

Se toaca toate verdeturile, eu am facut-o din cutit , dar se pot pune si la blender. Lintea se spala si se fierbe 20 de minute apoi se scurge bine de apa. Se lasa la racit. Condimentele se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 20:36
Frumusele !
la 23.04.2015, 20:41
ce bine arata!
la 23.04.2015, 20:50
bune bune
la 23.04.2015, 20:52
Bune!
la 23.04.2015, 20:54
Bune si de efect!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking