Ingrediente
- 4 bucati foi pentru placinta (sau o foaie mare taiata in 4)
- 1-2 rosii mari, coapte
- cateva rosii cherry de diferite culori
- 150 grame branza ricotta
- coaja de la 1/4 lamaie
- 1/2 lingurita busuioc proaspat, tocat
- 1/2 lingurita chives proaspat, tocat
- sare
- piper
- 2 lingurite miere fluida
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati.
Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja de lamaie.
Se asaza foile de placinte pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu mixul de branza ricotta, lasand o margine de 1 cm.
Deasupra, se asaza rosiile, intr-un singur strat. Se presara cu sare si piper si se coc 10-15 minute, in functie de instructiunile de pe ambalaj.
Se stropesc la final cu miere si se orneaza cu frunzulite de busuioc, optional.
Se pot consuma calde sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|