Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata

Postat de CameliaComan in Dulciuri
25 Ian 2016 | 5913 vizualizari
Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata

Nicio zi fără ciocolată! Plecand de la Tiramisu reţetă originală, am pregatit acest desert De ceva vreme am văzut această rețetă și dacă tot avem un concurs cu ciocolată :) am zis că este timpul să vad cât de bune sunt aceste mini tiramisu. Rețeta îi aparține Laurei Adamache. Nouă ne-au plăcut foarte mult. Sunt delicioase!

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pișcoturi:
  • 3 ouă
  • 30 g amidon
  • 100 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Cremă de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Cremă de ciocolată
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Pentru însiropat pișcoturi:
  • 75 ml cafea solubilă preparată

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50 g zahăr. Mixăm până obținem o bezea. Peste gălbenușuri punem 50 g de zahăr si 1 lingură de esență de vanilie. Mixăm până gălbenușurile își triplează volumul și se deschid la culoare. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de două ori. Adăugăm treptat amestecul de făina și amidon peste gălbenușuri. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu mișcări largi folosind o lingură de lemn. După câteva linguri compoziția se îngroșă. Pentru a fluidiza compoziția trebuie să adăugăm 2 linguri de bezea și să amestecăm cu mișcări largi. Adăugăm toată făina cu grijă, punând cate 1 lingură și amestecăm usor. După ce am pus toata făina trebuie să încorporăm ușor și bezeaua. Punem câte 1 lingură și amestecăm cu grijă. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Introducem aluatul într-un poș și formăm cilindri. Introducem pișcoturile în cuptorul preîncălzit la 170 grade C. Coacem pișcoturile aproximativ 15 minute până se rumenesc puțin și uniform. Între timp ne apucăm de crema de vanilie. Punem într-o oală micî smântâna lichidă pentru frișcă, laptele și 1 lingură de esentă de vanilie. Punem oala la foc mediu până amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Într-ul bol separat, punem ouăle, zahărul, sarea și făina. Mixăm până se omegenizeaza. Când amestecul este fierbinte îl luăm de pe foc și îl turnăm peste amestecul de ouă. Amestecăm până se omogenizează. Punem compoziția în craticioară și o mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute până se îngroasă. Amestecăm încontinuu cu telul. Luăm de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hârtie de copt sau folie pentru prospetime și o lăsăm să se răcească. Pentru crema de ciocolată trebuie să punem într-o cracticioară smântâna pentru frișcă și zahăarul la foc mediu. Rupem ciocolata în bucătele mici. Când smântâna este foarte fierbinte, luăm craticioara de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm cu un tel pana se topește complet. Lăsăm aproximativ 5 minute să se răcească.

Asamblare: Luăm 6 pișcoturi și le înmuiem în crema de ciocolată. Le asezăm pe un grătar și le lăsăm să se întărească. Le punem în frigider pentru 10 minute. Punem crema rămasă de ciocolată pentru 10 minute la frigider. Luăm celalate 6 pișcoturi iar dacă vreți puteți să scobiți interiorul pișcoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o linguriță le-am însiropat cu cafea. Nu puneți multă cafea pentru că se înmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie într-un poș și umplem pișcoturile. Peste pișcoturile umplute punem pișcoturile glazurate cu ciocolatș. Scoatem crema de cicolatș din frigider și o mixăm până se deschide la culoare și se îngroașă. O punem din nou în frigider pentru 5 minute. Ornăm pișcoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolată rămasă. Deasupra am pus ciocolată rasă. Sunt minunate!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

Postat de Oana

Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

Spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky Separati ouale si bateti...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu mac

Postat de Bianca20

Desert cornulete cu mac

Aluat:  Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2016, 17:57
ce faine sunt!la favo
la 25.01.2016, 18:03
Ohooo, ai pus poze, nu glumă. Fan, îmi place.
la 25.01.2016, 18:14
Bravo, au iesit minunate!!
la 25.01.2016, 18:16
Multumesc frumos!
la 25.01.2016, 18:30
Ce bunatati ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking