Ingrediente
- 300 g iaurt grecesc (10% grasime)
- 300 g faina (sau cat cuprinde)
- 3 g praf de copt
- sare
- 50 g ketchup dulce
- putin busuioc uscat
- putin maghiran uscat
- putin oregano uscat
- putin piper proaspat macinat
- 1/2 ardei Kapia
- 200 g prosciutto cotto
- 125 g mozzarella
- 6-7 masline negre
Mod de preparare
Intr-un castron se pun iaurtul, faina cernuta, praful de copt si putina sare si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza forme rotunde cu paharul. Se asaza formele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se amesteca ketchupul cu ierburile aromatice si cu putin piper proaspat macinat.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ardeiul rosu se spala, se taie felii si se freaca cu sare.
Prosciutto cotto si mozzarella se taie marunt.
Maslinelor li se scot samburii, apoi se feliaza.
Se ung formele rotunde de aluat cu amestecul cu ketchup.
Peste formele rotunde de aluat se asaza cate putin din ardei, prosciutto cotto, mozzarella si masline.
Se introduce tava la cuptor pana cand mini-pizzele sunt frumos rumenite.
Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul si celelalte ingrediente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza cu iaurt in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|