Minisarmale dulci in frunze de stevie

Postat de ladydi in Mancaruri de post
23 Sep 2018 | 2671 vizualizari
Minisarmale dulci in frunze de stevie

Daca tot e provocare GastroArt, provocare sa fie, zic. :) M-am tot gandit ce sarmale sa fac sa fie altfel decat de obicei si, cum banuiesc ca stiti deja ca imi place sa gatesc putin diferit, mi-a traznit ideea sa fac sarmale desert. Apreciati ca nu am folosit seminte :P, cele de rodie nu se pun :D. Recunosc ca am avut emotii pentru gust, dar chiar au iesit bune. Mai am de lucru la aspect... Din pacate nu am mai gasit imaginatie si pentru prezentare...

Ingrediente

  • 150 g bulgur
  • 2-3 legaturi stevie
  • 1 conserva ananas light
  • 1/2 rodie
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Punem bulgurul intr-un castron si turnam compotul de ananas incalzit peste el. Daca mai este nevoie, adaugam apa calda. Cantitatea de lichid trebuie sa fie cel putin dubla fata de cantitatea de bulgur. Punem ananasul intr-o strecuratoare sa se scurga.

Punem apa la fiert intr-o oala larga in care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie. Cand clocoteste apa, luam oala de pe foc, adaugam frunzele de stevie spalate bine pentru circa 2 minute, apoi le lasam la scurs. Tocam marunt ananasul si il amestecam cu bulgurul si cu samburii de rodie. Adaugam pudra de ghimbir si 3/4 din cantitatea de zahar si dam compozitia prin robot la viteza minima 2-3 minute, pana devine aproape pasta, apoi o lasam sa se scurga de zeama in exces, pe care o pastram.

Purcedem la impachetarea sarmalutelor: daca este prea mare, taiem frunza de stevie in doua, o asezam in palma cu nervurile in sus, punem cate o lingurita de compozitie si apoi rulam sarmalutele. Le asezam intr-o cratita din inox, le pudram cu zaharul ramas, le acoperim cu zeama ramasa si cu apa. Adaugam scortisoara si esenta de vanilie si dam la cuptor pana scade lichidul. 

Servim cu iaurt cu fructe.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisarmale dulci in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftelute din soia cu dovlecel

Postat de andaoana

Chiftelute din soia cu dovlecel

Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat...

Citeste continuarea

Cuş cuş cu legume la cuptor

Postat de diaconta

Cuş cuş cu legume la cuptor

Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2018, 14:26
la 24.09.2018, 14:36
Cred că ștevia le dă un gust foarte bun...!
la 24.09.2018, 15:07
la 24.09.2018, 15:36
Rodi, chiar este o combinatie reusita. Nu am mai folosit niciodata frunze de stevie, din pacate, dar voi schimba acest lucru.
la 24.09.2018, 15:49
...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking