Ingrediente
- Aluat:
- 1 ou
- 250 unt
- 50 g untura solida
- 100 ml lapte
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 20 g cacao
- esenta de rom
- 650 g faina (sau cat cuprinde)
- Crema:
- 400 g lapte condensat caramelizat cu cacao
- 400 g ciocolata cu rom
- 300 ml frisca lichida indulcita (rece)
Mod de preparare
Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune aluatul intr-o folie si se introduce la frigider pentru 30 de minute.
Dupa aceea, se formeaza bilute din aluat si se coc intr-o forma speciala pentru mini-tarte, care a fost incinsa la flacara aragazului si unsa cu untura.
Cat timp mini-tartele se racesc, se pregateste crema.
Laptele condensat si ciocolata cu rom se pun la foc si se tin pana cand se topesc si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza si se amesteca apoi cu ciocolata.
Cu ajutorul unui posh se orneaza mini-tartele cu crema.
Se pot decora cu figurine din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|