Minitarte cu fructe

Postat de ela2015 in Dulciuri
31 Mai 2015 | 4022 vizualizari
Minitarte cu fructe

Aceste minitarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci...

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 g faina alba proaspat cernuta;
  • 50 gr. zahar ( alb sau brun);
  • 110 gr. unt la temperatura camerei (nu topit);
  • 1/8 lingurita sare;
  • 1 ou mare, batut usor.
  • Pentru crema am folosit reteta http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-vanilie-pentru-tarte-ecleruri-chouxuri-cremes-etc-70822.html
  • Pentru ornat:
  • 500 g - 700g fructe de care va plac :capsune, banane, kiwi, zmeura, ananas, pepene galben etc.

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea. 

Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator. 

Incalzim cuptorul la 200 grade C. 

Din acest aluat va iesi o tarta 24-26 cm sau 6 minitarte de 10 cm. 

Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita). 

Dam la copt 5 min. la foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii. 

Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Minitarte cu fructe

Postat de diaconta

Minitarte cu fructe

Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora. Intre timp am pregatit umplutura . Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 31.05.2015, 11:18
asta vreau sa fac si euu biig like
la 31.05.2015, 11:38
Ce bune sunt si frumusele1
la 31.05.2015, 11:50
asta fac si eu astazi dar fac o singura tarta
la 31.05.2015, 12:06
multumesc Luana!
la 31.05.2015, 12:07
Multumesc Mirela!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking