Mix de peste cu rosii si masline

Postat de mihaelar63 in Peste
22 Ian 2018 | 2782 vizualizari
Mix de peste cu rosii  si masline

   Multi dintre prietenii ce ne calca pragul apreciaza pestele pregatit de mine. Mereu il pregatesc intr-un alt fel. Este o provocare pentru mine si o surpriza pentru musafiri.

Ingrediente

  • 1 salau [1.5 kg]
  • 1 crap [1.5kg]
  • 200 gr ceafa porc afumata [de casa ]
  • 200 gr masline
  • 200 gr rosii cherry
  • 2 lamai
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 cana bulion de rosii aromat [ de casa ]
  • condimente uscate [ busuioc si oregano ]
  • ulei masline
  • sare
  • fulgi de chilly

Mod de preparare

  1. Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine.
  2. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti.
  3. Increstati si jumatatile de crap.
  4. Crapul se taie in doua. Am ales aleatoriu sa transez crapul, pentru a intra mai bine in tava ce o aveam la dispozitie.
  5. Sarati si condimentati pestele. Stropiti cu zeama de la o jumatate de lamaie.
  6. Curatati usturoiul si-l taiati jumatati.
  7. Feliati lamaia. Spalati si feliati rondele ardeiul verde.
  8. Spalati rosiile si le taiati jumatati.
  9. Feliati ceafa afumata.
  10. Introduceti si in interiorul salaului doua feliute de lamaie.
  11. Asezati pestii intr-o tava non -aderenta in care ati pulverizat ulei.
  12. Introduceti carne afumata sub si in increstaturile de la pesti.
  13. Distribuiti maslinele si usturoiul in tava.
  14. Turnati deasupra bulionul si pulverizati din nou ulei de masline deasupra.
  15. Dati tava  la cuptor timp de 30 minute la 180 grade C.
  16. Daca este necesar puneti putina apa pe fundul tavii sa nu se arda.
  17. Decorati frumos pestele dupa inspiratie.
  18. Eu am decorat cu ardei verde, lamaie si jumatati de rosii.
  19. Serviti pestele cald insotit de salata sau garnitura preferata.
  20. Noi am servit salata de sfecla cu cartofi :https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-sfecla-cu-cartofi-copti-si-maioneza-85434.html

       Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de peste cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Platica cu rosii

Postat de mihaelar63

Platica cu rosii

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...

Citeste continuarea

Spaghete cu somon afumat

Postat de simona72

Spaghete cu somon afumat

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Usturoiul se taie marunt si se caleste pt 1 minut in putin ulei de masline. Rosiile se taie in cuburi mari, ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 12:59
la 22.01.2018, 13:13
Ce bunatate trebuie sa fi fost!
la 22.01.2018, 13:16
bun bun
la 22.01.2018, 13:20
Ce bun!
la 22.01.2018, 13:22
cat de bine arata , foarte bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking