Mix pentru ciocolata calda de casa

Postat de rocsi_1612 in Bauturi
6 Dec 2019 | 3987 vizualizari
Mix pentru ciocolata calda de casa

De mult timp imi doream sa pregatesc un mix pentru ciocolata calda, insa ori nu aveam timp, ori nu aveam toate ingredientele si renuntam. Acum ca suntem in sezonul rece, am zis ca este momentul perfect pentru asa ceva, in plus, tare aveam pofta de o ciocolata calda, dar de post. M-am inspirat de la draga mea Oana, am facut amestecul, apoi mi-am pregatit o delicioasa ciocolata cu lapte de cocos. Voi puteti folosi lapte normal daca nu o serviti de post si ii puteti pune si un mot de frisca. In plus, puteti folosi aromele ce va plac in acest amestec.

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata cu 50% cacao
  • 4 linguri rase indulcitor din stevie (sau zahar)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura plina amidon
  • 1 lingurita rasa pudra de vanilie
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata

Mod de preparare

Rupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final incorporati vanilia si scortisoara. Puneti acest amestec intr-un borcan cu capac, il pastrati la loc racoros. Cum pregatiti ciocolata calda? Simplu! Intr-o craticioara rasturnati o cana cu lapte de cocos (sau lapte normal daca nu doriti sa fie de post), adaugati o lingura cu varf din mixul pentru ciocolata. Amestecati cu un tel, apoi transferati cratita pe foc. Invartiti continuu, pana cand ciocolata incepe sa clocoteasca. O sa inceapa sa se ingroasa si o luati de pe foc. O turnati in cana si o serviti cu placere, fie simpla, cu frisca sau topping de ciocolata! Mi-a placut mult ca nu a iesit foarte densa, dar nici lichida, ci undeva intre ele, exact pe gustul meu! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix pentru ciocolata calda de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lichior din nuci verzi

Postat de panacris

Lichior din nuci verzi

Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau...

Citeste continuarea

Lichior de gutui

Postat de RODIMUR

Lichior de gutui

Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2019, 20:03
la 06.12.2019, 20:05
la 06.12.2019, 20:11
Eu as bea alt mixt, mai ai si altul ?
la 06.12.2019, 20:15
Yamiiii!
la 06.12.2019, 20:25
Multumesc mult si va astept sa bem impreuna o ciocolata calda!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking