Mofturoasa

Postat de Moni_alex in Dulciuri
27 Mar 2016 | 4450 vizualizari
Mofturoasa

O prajitura veche din caietul cu retete al soacrei mele, o prajitura foarte frageda cu coniac.

Ingrediente

  • Foi:
  • un pachet de unt sau margarina (250 gr)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde pana iese un aluat elastic si bun de intins
  • o cescuta de coniac ( 80 ml)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuci taiate marunt
  • 3 linguri gem de caise
  • cateva visine din visinata

Mod de preparare

Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine.

Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina

Se lasa sa se raceasca apoi o foaie se faramiteaza si se amesteca cu cescuta de coniac.

Se freaca spuma un pachet de unt cu 7 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao, nucile taiate marunt, gemul de caise si visine din visinata.

Se adauga in crema si foaie sfaramata si amesteca bine.

Se adauga crema intre cele 2 foi si se lasa cateva ore la rece.

Se taie bucatele si se presara zahar pudra!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mofturoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba "mofturoasa"

Postat de CookieMonster

Ciorba "mofturoasa"

1. Se pune carnea la fiert impreuna cu creanga de busuioc ( eu am avut un cocos de tara si a durat 40 - 50 de minute) si cu o lingura indepartam spuma de la suprafata. 2. Intre timp pregatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 21:19
buna
la 27.03.2016, 21:22
Foarte buna !
la 27.03.2016, 21:41
waw, mi-am amintit de Miha ))
Cred ca-i buna
la 27.03.2016, 21:49
la 27.03.2016, 22:04
Buna mofturoasa!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking