Ingrediente
- Foi:
- un pachet de unt sau margarina (250 gr)
- 6 linguri de zahar
- 4 galbenusuri
- un praf de sare
- o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde pana iese un aluat elastic si bun de intins
- o cescuta de coniac ( 80 ml)
- Crema:
- un pachet de unt
- 7 linguri zahar pudra
- 2 linguri de cacao
- o cana de nuci taiate marunt
- 3 linguri gem de caise
- cateva visine din visinata
Mod de preparare
Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine.
Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic.
Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina
Se lasa sa se raceasca apoi o foaie se faramiteaza si se amesteca cu cescuta de coniac.
Se freaca spuma un pachet de unt cu 7 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao, nucile taiate marunt, gemul de caise si visine din visinata.
Se adauga in crema si foaie sfaramata si amesteca bine.
Se adauga crema intre cele 2 foi si se lasa cateva ore la rece.
Se taie bucatele si se presara zahar pudra!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mofturoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|