Ingrediente
- 200 g ciocolata cu zmeura 70% cacao
- 3 galbenusuri de ou+3 linguri zahar
- 2 albusuri de ou+ 1 lingura zahar pudra
- 100 ml smântâna pentru frisca 30% + 2 linguri lapte
- 1 lingura miere de albine
- ½ lingurita pudra chilli
- 300 ml smântâna pentru frisca +1 lingura miere de albine
- Sare
- Zmeura proaspata
Mod de preparare
Am topit ciocolata pe baie de aburi.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a înfierbântat, am turnat-o peste crema de galbenusuri si am pus iarasi vasul la foc foarte mic.
Am amestecat tot timpul cu un tel. Nu trebuie sa fiarba, doar sa se îngroase compozitia.
Peste ciocolata topita am pus jumatate de lingurita de chilli, apoi am amestecat-o cu crema de galbenusuri. Am adaugat si o lingura de miere de albine.
Am lasat amestecul sa se raceasca complet.
Smântâna am mixat-o si am adaugat o lingura de miere de albine.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Când spuma a devenit ferma, am adaugat o lingura de zahar pudra.
In ciocolata racita complet, am încorporat usor spuma de albusuri si trei sferturi din frisca.
In cupele pregatite, am pus mousse de ciocolata, apoi un strat din frisca pastrata, zmeura, iar un strat de mousse de ciocolata, frisca si zmeura.
Se pune desertul la frigider cel putin 2-3 ore. Se serveste foarte rece.
S-aveţi poftă!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata cu chilli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|