Mousse de ciocolata cu dovleac si fleur de sel

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
20 Noi 2012 | 3923 vizualizari

O ultima suflare de bostan copt ramasa si am profitat s-o transform intr-un desert de zile mari. Pregatita cu grija si daruire asa cum obisnuiesc cu orice desert ce contine macar o mirodenie din colectia mea, am obtinut o delicatesa consistenta si fina de ciocolata amaruie si bostan cremos. Deasupra desertului am presarat o sare pe care am achizitionat-o din Slovenia, din orasul Maribor, oras care anul acesta este Capitala Culturala Europeana. Maribor este un oras linistit, placut, relaxant, atat de curat si cu dealuri imense cu vii intinse pe sute de hectare, cu oameni prietenosi si plini de viata. Este cunoscut pentru cel mai vechi vin din lume pentru care a si intrat in Cartea Recordurilor in 2004. Culesul vinului are loc intr-un cadru festiv in fiecare an, ocazie cu care se alege Regina Vinului care trebuie sa detina cunostinte vaste despre soiul de vin crescut in orasul ei si sa-l promoveze atat local cat si in toata lumea. Sarea pe care am achizitionat-o intr-un magazin cochet, ce inspira calitate si sanatate, este folosita in salate, carpaccio, preparate din peste si alte retete in care sarea se pune doar la final pentru a pune in valoare calitatile si savoarea ei. Sarea Piranska este selectionata dintr-o rezervatie naturala din Slovenia, Golful Piran din Marea Adriatica. Procedura de selectionare a sarii se face intr-un mediu special, cand nu bate vantul, deoarece la cea mai mica adiere, sarea poate fi perturbata de valuri. Contine numeroase microelemente si minerale care se dezvolta intr-un mediu natural, numit petola - un biosediment aflat la partea inferioara a iazurilor de cristalizare a sarii, benefice organismului. Concentratia de minerale a sarii Piranska, este mai bogata decat a sarii rafinate si este potrivita pentru toate tipurile de preparate naturale.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 20.11.2012, 16:32
fain arata
la 20.11.2012, 19:45
Tare apetisant arata!!
la 20.11.2012, 21:39
la 21.11.2012, 11:40

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking