Mousse de ciocolata cu dovleac si fleur de sel

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
20 Noi 2012 | 3901 vizualizari
Mousse de ciocolata cu dovleac si fleur de sel

O ultima suflare de bostan copt ramasa si am profitat s-o transform intr-un desert de zile mari. Pregatita cu grija si daruire asa cum obisnuiesc cu orice desert ce contine macar o mirodenie din colectia mea, am obtinut o delicatesa consistenta si fina de ciocolata amaruie si bostan cremos. Deasupra desertului am presarat o sare pe care am achizitionat-o din Slovenia, din orasul Maribor, oras care anul acesta este Capitala Culturala Europeana. Maribor este un oras linistit, placut, relaxant, atat de curat si cu dealuri imense cu vii intinse pe sute de hectare, cu oameni prietenosi si plini de viata. Este cunoscut pentru cel mai vechi vin din lume pentru care a si intrat in Cartea Recordurilor in 2004. Culesul vinului are loc intr-un cadru festiv in fiecare an, ocazie cu care se alege Regina Vinului care trebuie sa detina cunostinte vaste despre soiul de vin crescut in orasul ei si sa-l promoveze atat local cat si in toata lumea. Sarea pe care am achizitionat-o intr-un magazin cochet, ce inspira calitate si sanatate, este folosita in salate, carpaccio, preparate din peste si alte retete in care sarea se pune doar la final pentru a pune in valoare calitatile si savoarea ei. Sarea Piranska este selectionata dintr-o rezervatie naturala din Slovenia, Golful Piran din Marea Adriatica. Procedura de selectionare a sarii se face intr-un mediu special, cand nu bate vantul, deoarece la cea mai mica adiere, sarea poate fi perturbata de valuri. Contine numeroase microelemente si minerale care se dezvolta intr-un mediu natural, numit petola - un biosediment aflat la partea inferioara a iazurilor de cristalizare a sarii, benefice organismului. Concentratia de minerale a sarii Piranska, este mai bogata decat a sarii rafinate si este potrivita pentru toate tipurile de preparate naturale.

Ingrediente

  • - 200 grame dovleac/ bostan copt;
  • - 150 ml lapte de soia;
  • - 100 grame ciocolata amaruie;
  • - 100 grame frisca lichida;
  • - 1 baton de vanilie;
  • - 3 linguri zahar muscovado;
  • - un praf de sare Fleur de sel;
  • - ciocolata amaruie rasa pentru decor.

Mod de preparare

Se topesc la bain-marie ciocolata taiata cubulete si frisca lichida. Scoateti miezul din batonul de vanilie si adaugati doar batonul in ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza. La final se scoate batonul din compozitie. Amestecati compozitia de ciocolata cu dovleacul dupa racire, laptele de soia, zaharul si miezul batonului de vanilie. Turnati compozitia in recipiente mici sau boluri de servire.

Eu am folosit paharul de latte machiato, insa continutul unui pahar din acest mousse este destul de consistent si poate fi consumat de catre doua persoane. Sau puteti opta pentru recipientul de creme brule, pentru o portie mai mica. Decorati cu ciocolata amaruie rasa si un praf de sare. Puteti folosi si sare de Himalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata cu dovleac si fleur de sel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu mere

Postat de caroline

Desert strudel cu mere

Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie. Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si  pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe...

Citeste continuarea

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

Postat de CulinaryRainbow

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 08:54
Faină şi interesantă combinaţie
la 20.11.2012, 09:05
Si foarte gustoasa
la 20.11.2012, 09:09
Nu ştiu, să vedem Trimite prin curierat vreo două porţii
la 20.11.2012, 09:18
Simplu dar atat de rafinat,cum de altfel ne-ai obisnuit deja.
Bravo Daciana
la 20.11.2012, 09:45
Multumesc Dia,.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking